TAHİN&PEKMEZ BİRLİKTE AL. %25 + %20 İNDİRİM
TÜM ÜRÜNLERDE %25 İNDİRİM + KARGO BEDAVA
3.000 TL VE ÜZERİ SİPARİŞE FISTIKLI HELVA HEDİYE
1.500 TL VE ÜZERİ SİPARİŞE TÜRK KAHVESİ HEDİYE
TAHİN&PEKMEZ BİRLİKTE AL. %25 + %20 İNDİRİM
TÜM ÜRÜNLERDE %25 İNDİRİM + KARGO BEDAVA
Tahinli Pide Tarifi: Enfes Tahinli Pidenin Püf Noktaları

Tahinli Pide Tarifi: Enfes Tahinli Pidenin Püf Noktaları

Bir aperatif olan ancak ana yemek olmayı dahi hak eden tahinli pide ya da Bursalıların deyişi ile “Tahanlı” Türk mutfağının geleneksel lezzetlerinden biridir. Mevsim fark etmeksizin yapılıp tüketilen bu sağlıklı, nefis pide, tahinli sosla ve üzerine susam serpilerek yapılır. Pazar kahvaltılarının yıldızı, lezzetli bir tahinli pide tarifi için atlamamamız gereken püf noktalar da var! Yumuşacık ve yoğun bir tahinli pide yapımı için ihtiyacımız olan malzemeler aşağıdaki şekilde.

Tahinli Pide Hamuru için:

- 1,5 su bardağı süt

- 1.5 yemek kaşığı toz şeker

- 1 tatlı kaşığı kuru maya

- 1 çay bardağı sıvı yağ

- 1 yumurta

- 1 tatlı kaşığı tuz

- Ilık süt veya su

- 3 su bardağı un

Evde tahinli pidenin sosu için:

- 1 çay bardağı su

- 1 çay bardağı şeker

- 1 su bardağı Servet Şekerleme Çifte Kavrulmuş Tahin

Un, maya ve tuzu bir karıştırma kabına alıp, yavaş yavaş su ekleyerek pürüzsüz bir hamur elde edene kadar karıştırıyoruz. Elastik bir kıvan alan hamurun üzerini ıslak bir bezle örtüp, mayalanması için yarım saat kadar bekletiyoruz. Tahinli pidenin hamurunu 4 eşit parçaya bölüyor ve yuvarlak bir şekilde açıyoruz. Tahinli pide yapılışı nda kenarlarının kıvrık olmasına dikkat ediyoruz. Fırın tepsisinde de üzerini kapatarak 15 dakika daha mayalandırıyoruz.

Tahinli sos için su ve şekeri başka bir kaba alıp karıştırıyoruz ve şeker eridikten sonra çifte kavrulmuş tahini ekleyerek karıştırmaya devam ediyoruz. Tüm pidelerin üzeri 2-3 kaşık kadar tahinli sos ile dolacak şekilde sosu ekliyoruz. Kenarlarına yumurta sarısı sürüp, susam serpiyor ve önceden ısıtılmış 220°C fırında 20-30 dakika üzeri iyice kızarıncaya dek pişiriyoruz. Altın rengi ev yapımı tahinli pideler hazır, afiyet olsun!

Enfes bir tahinli pide tarifini de tamamladığımıza göre sıra artık püf noktalarını öğrenmeye geldi! Daha yumuşak bir hamur elde etmek için yoğurma işlemini çok uzatmamakta, evde tahinli pide yapılışının hiçbir aşamasında sıcak su kullanmayıp ılık su tercih etmekte fayda var. Ancak en önemli püf nokta ise yüksek kaliteli bir tahin kullanmaktır. Tahinli ballı cevizli pide veya tahinli ramazan pidesi yapmak için de bu tarifi uyarlayarak kullanabilirsiniz.